fbpx

Traject

Joie de vivre: upgrade naar een concessieloos leven

Iedere dag draait hij weer in je hoofd. De plaat van Doe Maar: ‘Is dit alles, oehoehoehoe?’ En elke dag is er wel iets waar je ’s avonds in je bed nog over ligt na te piekeren. De avond vloog trouwens weer voorbij. Wéér geen tijd voor jezelf genomen. Je had het je nog zo voorgenomen vanmorgen. 

De avond verliep weer anders

Maar het bed ritueel met de kinderen liep weer uit (‘nog 1 verhaal! Nog 1 kus! Nog 1 slokje water!). Of je vriendin belde met een drama-verhaal over haar relatie en heeft 3 uur lang haar hart zitten uitstorten. Oja en je zou voor je moeder nog een mail sturen naar die instantie, want alles gaat ‘via internet tegenwoordig’ (jezus mam, nu word je echt oud).  En blijkbaar heb jij het wel kunnen leren, maar de voorgaande generatie gelooft dat de browser explodeert zodra zij er aan gaan zitten. 

En dat doe je met alle liefde, daar niet van, maar je had een andere avond voor ogen. En zo gaat het vaker met dat wat jij eigenlijk wilde doen.

Je bent moe en geprikkeld

Je bent moe, geprikkeld en voelt je continu opgejaagd. Laten we het ook vooral niet hebben over de druk die je voelt wat men wel allemaal niet van je vindt. Zelfs die mooie broek die je zag heb je niet gekocht vandaag. Je hoorde in je hoofd je moeder zeggen: ‘Je hebt toch al 4 broeken? Die heb je niet nodig’. Je wacht wel tot de uitverkoop over 2 maanden…. 

Je hebt een conformerende jas aangetrokken ergens a long the way die niet van jou is en hij is een dikke maat te klein. Dit was niet hoe je het je voor had gesteld op 25-jarige leeftijd. 

Komt dit je bekend voor?

Er is niets dat mensen niet van je kunnen krijgen, maar van die continue aanslag op jouw tijd en agenda begin je inmiddels wel een beetje te balen

Je klaagt tegen vriendinnen over de middelmatigheid van dingen, je ontevredenheid over je leven en verontschuldigt je, omdat ze het in Afrika nu eenmaal slechter hebben. Waar zeur je eigenlijk over?

Er is nog 1 koekje in het pak en met een intens verlangen om hem zelf op te eten, hoor je jezelf zeggen: ‘Nee, neem jij hem maar’. Maar je meent er geen reet van. Het liefste koop je morgen een pak koek dat je helemaal alleen opeet. Bij de gedachte alleen al, voel je je al betrapt

Je kijkt soms in de rondte op je werk (en stiekem ook in je relatie!) en denkt: ‘Waar is alle lol gebleven??’

Je kan stikjaloers zijn op die vrouwen die ‘zomaar een dagje naar de sauna gaan’. Of een weekend weg plannen met vriendinnen. Dat zou jij ook wel willen en het liefste nog alleen ook (*plop* daar is dat schuldgevoel alweer en je bent nog niet eens weg)

Je ben opgegroeid in een Hollands gedachtengoed dat je zuinig moet zijn en geen geld aan jezelf uitgeeft dat niet nodig is. Maar ondertussen droom je van dat paar mooie schoenen dat je ineens in je beeldscherm zag (darn those cookie-adds!)

Je zou dolgraag wat vaker met je vriendinnen afspreken zonder kinderen, zodat je weer echt even kunt bijkletsen en voelen dat je zelf ook leeft en wat leuks doet (*plop*)

Hoe zou het voor je zijn wanneer je

R

Gewoon een keer een avondje lekker in bad zou gaan en papa de kinderen naar bed brengt, zodat jij met een boekje, kaarsje en een glas wijn in rust en stilte tussen het schuim vertoeft

R

Zonder schuldgevoel iets voor jezelf te kopen waar je heel erg blij van wordt, zonder dat je meteen het gevoel hebt bankroet te gaan

R

Nee kan zeggen als je iets niet wil, zodat je trots kunt zijn dat je jezelf niet meer zomaar weggeeft en geen dingen meer doet waar je eigenlijk geen zin in hebt

R

Je niet meer continu beoordeeld zou voelen in alles wat je doet en je vrij voelt om zelf de koers van je leven te bepalen

R

Een succes met jezelf kan vieren en uitermate tevreden kan zijn met een prestatie die jij hebt neergezet

R

Lol kan hebben met jezelf en wie je ook-al-weer-was en daardoor een gelukkiger leven zou leiden

R

Plezier kan hebben in het leven, omdat het er zoveel leuks te zien en te doen is en daar het maximale uit leren halen, zonder elke dag te leven alsof het je laatste is

Als je nu start

In heldere, logische stappen leer ik je wie jij bent, wat je nou eigenlijk wil en hoe je daar komt. Zodat je vandaar uit de regie kan terugpakken over je eigen leven. Zelf de touwtjes weer in handen hebben en eigen koers bepalen. Je gaat geen concessies meer te doen waar je niet achter staat. Jij gaat jouw leven inrichten zoals dat het beste bij jou past en geen dingen meer doen die je niet wil. The hell with conformatie!

De investering

Dit traject is een 1-op-1 traject, waarbij je intensief met mij samenwerkt. De investering die je doet is 1850,- en die mag je ook nog eens in 4 termijnen van 465,00 betalen als je dat wilt. Ik kan je nu al garanderen dat dit traject de investering meer dan waard zal zijn.

En dit wordt meteen een mooie stap voor je. Want ik ken je, investeren in jezelf is nu eenmaal een van de dingen die je jezelf hebt afgeleerd en hier moet je ‘even over nadenken’. Of sterker nog, ‘even bespreken’.  Hier pak je direct de regie over jouw leven en ga je vol voor de winst. Want toestemming vragen…. Dat is een van de dingen die we in dit traject niet meer gaan doen. 

De praktische details

Ik ben jouw steun in de rug en schop onder je hol (want die ga je nodig hebben, ben ik even bruut eerlijk in). Ik ga je uitdagen om je grenzen te leren kennen en ze te verleggen tot een punt waar jij je in de nabije toekomst heel comfortabel bij gaat voelen. 

 

In 4 maanden krijg je van mij alles wat je nodig hebt om dit traject tot een succes te maken. 

Jij gaat aan de slag met opdrachten en oefeningen die je van mij krijgt. Ik neem je in een logische volgorde, met kordate stappen, mee door dit traject en zal je ondersteunen in het leven leiden waar jij de regie hebt.  We zien elkaar (live op kantoor of online – kan ook in je pyjamabroek dan-) en bespreken alles wat je hebt gedaan tussen de afspraken door en analyseren en vertalen het meteen door voor de volgende keer. 

Dus wat krijg je:

A

6 uur persoonlijke coaching, waarin ik je elke sessie met een bak waardevolle inzichten en analyses overlaadt, zodat je volledig omgekeerd de deur uitloopt (of je scherm dichtklapt)

A

Werkmap met opdrachten. Die je overigens vast een keer in de hoek smijt omdat ik je laat kennismaken met de monsters in jouw kast en hoe je de bezem door die kast haalt. Maar je betaalt me niet om alleen maar leuk te kletsen, toch?

A

Bonus toegang tot een wetenschappelijk onderbouwde test t.w.v. 250,00, die je meteen inzicht geeft in een aantal hele belangrijke zaken over jezelf. Dat betekent binnen 24 uur al een groot puzzelstuk in handen (‘Ah, a clue Sherlock!’)

A

Bonus toegang tot de online training over werk en hoe je erachter komt dat dat bij je past (indien gewenst), zodat je ook je baan kan aanpakken als die je in de weg zit

Wat levert dit traject jou op?

Jij kunt een avond vrij zo plannen en voelt je daar niet meer zo schuldig om (weg ‘plop’)

Je weet heel goed wie jij bent, waar je voor je voor staat en wat je nodig hebt en gunt het jezelf om het te krijgen

Je kunt helder je grenzen voelen en aangeven en hebt daardoor grip op de ruimte om je heen. Niemand komt meer zomaar over die grens heen!

Je hebt een diep vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen en voelt je senang met wie je bent en de keuzes die jij wil maken

Je laat de omgevingsgeluiden voor wat ze zijn, schud commentaar zo van je schouder en doet waarvan je zo diep voelt dat je het wil doen (die ‘plop’ is nowhere to be found!)

Je doet geen concessies meer die je niet wilt doen en hebt geleerd dit op een heldere manier te communiceren naar anderen

Het leven voelt lichter en je hebt meer plezier

Je viert je successen op een manier die bij je past

Je durft te vertrouwen op je intuïtie en maakt daardoor telkens weer bewuste keuzes

Je gunt jezelf de geniet-momentjes en bent content met jezelf en het leven dat je leidt (Joie de vivre ten top!)

Je zet jezelf op de eerste plek en geniet met volle teugen van een rijk en intens leven vol leven

Reviews (oud) klanten

Jij leert mij om mijzelf belangrijk te vinden, om mij af te vragen en goed na te gaan wat keuzes die ik maak voor en met mij doen en vooral ook of het daadwerkelijk mijn eigen keuzes zijn, óf dat ik ze maak omdat ik daarbij te veel de meningen van anderen laat meewegen…. of nog ‘erger’ wat IK denk dat HUN mening zal zijn. Ook leer jij mij om in kleine stappen te denken, niet te snel te willen en vooral ook om te doen. Ik durf ook steeds meer aan anderen over te laten en thuis soms wat meer los te laten, om zo ook ruimte te maken voor mijzelf. En hoewel het nog niet echt aan de orde is geweest zie ik door jou wel steeds meer en meer in dat fouten maken mag, dat ik van mijn fouten kan leren en dat ik moet stoppen om eindeloos alles in mijn hoofd te bedenken tot de mislukkingen aan toe en dan dingen maar niet te doen.’ 

(S.G)

Wat ik vooral geleerd heb is om naar MEZELF te kijken en te luisteren. Wie en IK in de kern en wat heb IK nodig? Jij bent goed in het praktisch maken van elk stukje in je ‘zijn’. Je houdt mensen een spiegel voor zodat ze leren dat ze ZELF verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven. En dat mag cliché klinken, maar ik vind wel dat je daar dus erg in uitblinkt. Je doet dit op een positieve manier en zonder invulling. Je laat mensen zelf nadenken en de puzzel oplossen. Je leert mensen in hun eigen kracht te gaan staan. Je geeft mensen de tools om er zelf mee verder te kunnen gaan. Jouw kracht vind ik dat je dit in behapbare stukje doet zodat je er ook stap voor stap mee aan de slag kunt gaan. Je bent goed in het ontwarren van vraagstukken (waar gaat dit eigenlijk over, wat zegt je dat, wat is je eigen aandeel daar in enz.). Jij hebt me geleerd super concreet te gaan kijken (op alle vlakken) NIET ongeveer…, nee CONCREET! En als daar wat uit komt wat wil je daar dan mee en HOE ga je dat PRECIES doen? Daardoor maak je stappen en blijf je niet aanmodderen. Je zet aan tot actie. Door bepaalde acties uit te zetten bepaal ik ook een koers die positief is voor mij’. 

(J.Z)

‘Wat ik echt van je geleerd heb is me bewust te worden van de filters die ik over mijn leven had gelegd. (luisteren naar onderbuik) Door vragen te stellen (is dit waar?) worden die waarneembaar. (Naast het gevoel niet ‘geleefd’ te worden) geeft het je de mogelijkheid om ze te veranderen. Ik merk dat ik het gevoel van zelfsturing erg belangrijk vind. Daarin heb je me geleerd intenties zetten, voor een dag of opdracht. Met diepe nadenk-vragen, maak je ook het pad zichtbaar. Als ik ze nu lees zie ik wat ik al geleerd heb. Daarnaast, maar dat is misschien wat anders, vind ik jou als mens inspirerend. Je gedrevenheid en eigenheid zijn een voorbeeld en inspiratie’.  

(S.N.)

‘Wat ik van jou heb geleerd dat niet (per se) over werk ging: het gaat om mij, de mening van anderen doet er niet zo zeer toe. Iedereen heeft angsten, vindt dingen eng: ik ben niet de enige die nieuwe dingen spannend vind en de neiging heeft om ervoor weg te lopen. Je hebt me ook laten nadenken over wat ik nou belangrijk vind in het leven: wat is de rol van geld/huis/gezin hierin? Daarnaast heb je me met veel humor en een fijne, directe benadering laten kennis maken met degene die ik op (werk)gebied wil zijn. Je bent voor mij een voorbeeld als het gaat om werken en leven op je eigen manier, waarin je je angsten omarmt en inzet om je doel te bereiken. Ik heb jou vaak in mijn hoofd als ik nadenk over stappen die ik zet in mijn leven. (Je hebt een fijne indruk achtergelaten!)’ Je weet wat je doet en waarom je het doet. Je kunt anderen goed aanvoelen (mij in ieder geval ;-)!). En weet waar de angst/hobbel zit – je weet de vinger op de zere plek te leggen.’ 

(E.B)

‘Toen ik bij jou was zag ik in, dat ik toch snel aannames doet, terwijl ik dat helemaal niet weet. En ik besefte dat ik bijvoorbeeld m’n zolderramen gewoon nooit hoeft schoon te maken, want van wie ‘moet’ dat? Ik zie dat ik teveel van mezelf eis, teveel inplan elke week en het dan niet allemaal haal en dat ik dus te streng ben voor mezelf! Maar vooral eigenlijk wel dat je niet moet invullen voor een ander dat je denkt te weten hoe die ander zich voelt. Oja, en dat ik natuurlijk gewoon dingen voor mezelf moet kopen! En je kan goed zien hoe iemand (ik) in elkaar zit en waar blijkbaar m’n knelpunten zitten. Heel fijn want zelf zie ik die niet en van jou wil ik ze ook aannemen’.

(E.J)

Wanneer moet je je niet aanmelden voor dit traject?

$

Als je niet in de spiegel kan kijken die ik je voor ga houden (en ik hou hem net zo lang omhoog, totdat jij het snapt of hij barst!)

$

Als je niet kunt tegen rücksichtslose steken onder water, waar je heel hard om kunt lachen. Humor en knuppels in hoenderhokken is ‘zeg maar echt mijn ding’

$

Als je het liefste met handschoentjes wordt aangepakt, ik mag me dan verstopt hebben in Friesland, maar ik blijf een Amsterdamse en die zijn nu eenmaal (liefdevol) direct

$

Als je denkt dat het je zonder hulp ook wel lukt. Tot nu toe is dat een laaiend succes, is het niet?

$

Als je niet bereid bent om de randen van je comfortzone te verlaten. Want ik zal je uitdagen om uit het bekende te gaan stappen naar het onbekende. Het komt wel goed hoor, maar je moet me wel durven vertrouwen

Als je nog steeds aan het lezen bent: chapeau! Jij wilt echt iets! Wacht dan niet langer en meld je snel aan. Hoe sneller wij samen aan de slag gaan, hoe eerder jij je avondjes weer voor jezelf kunt plannen. 

Pin It on Pinterest

Share This